måndag 13 juni 2011

Söderköping

I helgen for jag och "Lillskrutt" med svärföräldrarna till Söderköping.
Där bodde vi på Söderköpings brunn.





Ett jätte fint hotel som ligger precis intill storån och ett stenkast från Göta Kanal.
När vi anlände så stod konditorbuffén uppdukad :-)

Efter ett snabbt ombyte och en kort promenix så steg vi om bord på M/S Lindön för en 2 timmars tur på Göta Kanal med bubbel och tilltug.
Vi åkte från Söderköping ner till den första slussen vid  Mem som är inloppet från Östersjön in till Göta kanal. "Lillskrutt" hade kanske inte sin bästa stund under helgen på båtturen men det var en trevlig stund med en väldigt kunnig kapten som gärna berättade historien runt kanalen och visade oss bryggan.


På kanalen får man max köra 5 knop på vissa ställen då djupet är 3 meter... Behagligt gled vi fram genom vattnet i kvällssolen.

Hittade mitt drömhus där vid kanalen så älskling, vi flyttar när du kommer hem..... ;-)


När vi åter kom iland så var det dags för middag, "Lillskrutt" somnade på väg tillbaka så det blev en lugn middag med många spännande samtalsämnen och en väldigt god middag som bestod av blinier med röklax, grillad oxfilé med sparris och ramslök bea. Till efterrätt serverades en gudomlig chokladdröm med vit, mjölk och mörkchoklad som serverades med färska jordgubbar. Sjukt gott!

Söndagen startdes med en enorm frukostbuffé sen begav vi oss ut på stan.
Blev glatt överraskad över hur fint det var i Söderköping. Här kommer några smakprov på hur det ser ut.









När vi kom ner till hamnen så stannade vi till på en väldigt känd glassrestaurang "Smultronstället", egentligen var det dags för lunch men vi tänkte att en liten glass innan kan ju inte skada.
Vi ändrade oss snabbt och strök lunchen när glassen kom in kan jag säga.....



Kan absolut rekommendera att ta en tripp till Söderköping i sommar. Ligger ju på ett ganska bra avstånd från Stockholm så man kan ju ta en dagstripp om man inte vill stanna över.

1 kommentar:

Hej!

Tack för att du tog dig tid att titta in här hos mig. Lämna gärna en kommentar så jag vet vem du är. Självklart är det okej att vara anonym.

Stor kram!