måndag 12 maj 2014

Renoveringen......

Det är svårt att tro det men efter tre och en halv helt galna kaos veckor där vi bara bott på undervåningen i kök och gillestuga så är vi ÄNTLIGEN klara med övervåningen så att vi kan hämta våra möbler i morgon, tjoho, jippi och inte en dag för sent!

Det har inte krävts så mycket blod kanske men svett och tårar och ett och annat tjafs om vem som just har rätt hur man göra "denna" sak har det absolut krävts.
Det blir ju mycket mer än vad man först har tänkt sig, det var vi medvetna om, men vi har gjort val på vägen som vi inte ens hade en tanke på innan att fixa. Så som parketten i vardagsrummet, galet, alltså galet nöjda över det beslutet är vi nu. Sen hade vi ju inte räknat med att byta element på hela övervåningen och fönsterbrädor samt måla taket i vardagsrummet men nu är det gjort och så här med facit i handen så var det bra beslut.
Det har ju tagit rätt mkt längre tid och betydligt mycket mer pengar har gått åt än vad vi räknat på innan. Det är verkligen helt sjukt dyrt med färg, penslar mm.
Men nu är det gjort på riktigt och jag tror inte det kommer svida så länge till. Det är  faktiskt rätt skönt nu när man tittar på resultatet och man ser att den bild man hade i huvudet blev lika bra i verkligheten som just i huvudet. Var faktiskt liite orolig sista gången vi var här och mätte innan vi flyttade in över vad vi hade gjort. Det kändes trångt och konstigt men nu med sin ny sminkning så ha huset bra chans att bli kvällens " prom queen".
Kul också med alla som kommit och hälsat på oss under tiden så de inte bara ser det färdiga resultatet utan också vilket slit som legat bakom.
Nu är de bara det roliga kvar, inreda :-)

Tänkte jag bjuder på några före och efter bilder så att ni får se skillnaden.

Viggos rum
(iof inte den mest uppdaterade bilden därifrån får ta ny i dagsljus i morgon....)

Före

Efter


Charlies rum 

Före


Efter



Bara att måla taket gjorde enorm skillnad i alla rummen, ett helt annat ljus.
Då taket bara var laserat men inte kvistlackat så var vi tvugna att använda oss av en grundfärg med kvistlack. Efter det så målade vi två lager med en vanlig vit snickerifärg.

Vårt sovrum är inte riktigt färdigt ännu, det saknas heltäckningsmatta och en trävägg men vi kan i alla fall sova där nu.
Men bilder kommer i nästa inlägg, Viggo hoppade på min dator igår och nu är den inte riktigt som den brukar. Funkar sådär att ladda upp bilder...

Så syns lite senare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Hej!

Tack för att du tog dig tid att titta in här hos mig. Lämna gärna en kommentar så jag vet vem du är. Självklart är det okej att vara anonym.

Stor kram!