Gjorde dock små ändringar efter att jag prov bakat kakan en gång.
Det är väl olika från ugn till ugn.....
Jag gjorde så här i stället
2 1/2 dl strösocker
100 gr riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g
100 gr riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
1/4 tsk salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran á 0,5 g
Sätt ugnen på 200 grader. Smöra/bröa en form med avtagbar botten. Smält smöret och låt chokladen smälta i smöret. Häll i saffranet. Blanda sedan ihop alla de torra ingredienserna, tillsätt smörblandningen och rör tillsist ner äggen.
Häll smeten i formen.
Grädda i 25 minuter i mitten av ugnen. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig när den är klar! Serveras helst kall med en klick vispad grädde till. Häll smeten i formen.
Tyvärr så hann jag aldrig fota kakan, men jag kan lova att den är värd att baka.
Lycka till!!
Den var grymt god!!!
SvaraRaderaBakar ni så kommer jag;)
Kram