Vilken underbart fin tårta! Måste fråga - vad är Ahlgrens bilar fluff för ngt? och vart köper man det? Dottern fyller åtta om två månader och tårt och kakplanerna är i startgroparna nu... så lite tips på nytt kan ju va bra=)
Fluffet gör man själv och det är jätte lätt. Går med allt typ av godis som innehåller gelantin. Och även all choklad så klar.
Om du använder dig av godis så gör du så här:
60 gr godis (skulle dock inte rekommendera sura godisar) 3 dl vispgrädde
Klipp godiset i mindre bitar, smält tillsammans med grädde på spisen. Viktigt dock att grädden inte kokar då man inte kan vispa upp den om den kokat. När allt smält så ställ det kallt under natten. Sen är det bara att vispa det till fluff.
Jag brukar dock ha i 1-2dl extra grädde innan då jag tycker mängden blir lite lite för en tårta som är gjord i 23cm form. Brukar även ha i lite färg då det blir ganska tråkig färg på fluffet.
Om du gör fluff på choklad så använd dig av 180gr choklad och 3 dl grädde. Sen gör du bara på samma sätt. Här brukar man dock inte behöva mer grädde.
Vilken underbart fin tårta!
SvaraRaderaMåste fråga - vad är Ahlgrens bilar fluff för ngt? och vart köper man det?
Dottern fyller åtta om två månader och tårt och kakplanerna är i startgroparna nu... så lite tips på nytt kan ju va bra=)
Ha en trevlig fredag!
Helen.HUSnrNIO
Så underbart fin!
SvaraRaderaMa
Fluffet gör man själv och det är jätte lätt.
SvaraRaderaGår med allt typ av godis som innehåller gelantin. Och även all choklad så klar.
Om du använder dig av godis så gör du så här:
60 gr godis (skulle dock inte rekommendera sura godisar)
3 dl vispgrädde
Klipp godiset i mindre bitar, smält tillsammans med grädde på spisen. Viktigt dock att grädden inte kokar då man inte kan vispa upp den om den kokat.
När allt smält så ställ det kallt under natten.
Sen är det bara att vispa det till fluff.
Jag brukar dock ha i 1-2dl extra grädde innan då jag tycker mängden blir lite lite för en tårta som är gjord i 23cm form. Brukar även ha i lite färg då det blir ganska tråkig färg på fluffet.
Om du gör fluff på choklad så använd dig av 180gr choklad och 3 dl grädde. Sen gör du bara på samma sätt. Här brukar man dock inte behöva mer grädde.
// Frusol