måndag 28 februari 2011

Dagis/förskola eller vad det nu heter.....

Det är inte alltid man hinner skriva så här kommer ett inlägg till.

Vi börjar ju närma oss 6 mån dagen för lillskrutt, vilket innebär att vi måste ställa oss i kö för dagis.
Det är en djungel, en stor svår ogenomtränglig sådan som anfaller från alla hålla och håller kvar en tills dödagar så fort man sticker in huvudet i den.......
Vad ska man gå efter?
Pedagogisk inriktning?
Närhet?
Högskole utbildad personal?
Vart de gör maten till barnen?
Utomhus aktiviteter?
Ja listan kan göras låååååååång.

 Något som var skönt idag var att det kom en kvinna till ÖP som sitter med just köplatserna och berättade lite mer och rätade ut några frågetecken för oss. Vi hade dessutom turen att få prata lite med henne efter och få svar på några av våra "små konstiga" frågor.
Helst skulle jag vilja vara hemma med lillskrutt tills han är typ 2 men hur man än vänder och vrider på det så får vi inte dagarna att räcka till.

Ja eller i en drömvärld skulle jag vilja vara hemma tills han är ännu äldre, för mig skulle det inte vara några problem med att vara "hemmafru" ett bra tag till. Men nu lever ju vi i ett samhälle där det i princip är fullt att säga/vilja det. Man ska göra karriär som kvinna, resa jorden runt och göra en massa annat innan och samtidigt som man har familj.
Varför? vad är det som är så fullt med att vilja ta hand om sin familj?

Men åter till dagis, vad 17 ska man gå på? Har exakt 1 vecka på oss att bestämma oss, sen börjar dagarna i kön att ticka. Tick tack, tick tack. PANIK!!!!!!!!!

1 kommentar:

  1. Strunta i teman om ni inte har speciella krav! Alla era punkter är viktiga, men besök förskolorna som ni kan tänka er, gärna i närområdet då Viggo kommer att behöva träffa sina kompisar även på "fritiden". Gå på magkänslan, atmosfären brukar finnas "i väggarna". En viktig faktor är omsättning på personalen. Hög omsättning, inte bra! Detta säger jag som har stor erfarenhet som ni vet! Kram mormor Amie

    SvaraRadera

Hej!

Tack för att du tog dig tid att titta in här hos mig. Lämna gärna en kommentar så jag vet vem du är. Självklart är det okej att vara anonym.

Stor kram!